3 Haziran 2009 Çarşamba

"Türk tişörtü’ babasını kaybetti"

Türkiye'de Hazır Giyim sektöründe emek ve alın teriyle marka olmayı başaran, bir çok genç girişimciye örnek olan Hasan Gürel'e Tanrıdan rahmet, yakınlarına başşağlığı diliyorum. Hürriyet Gazetesindeki hayat hikayesi'ni paylaşmak istedim.
Sevgiler...
Letaf@


"Türk tişörtü’ babasını kaybetti"

Demet CENGİZ BİLGİN

Uşak, Karahallı’da dokuma tezgahlarında çalışarak ailesini geçindirmeye başlayan, Sultanhamam’da sırtında mal taşıdığını övünerek anlatan, Türkiye’nin modern tekstil üretimine geçişinde öncü olan Hasan Gürel vefat etti. Türkiye’nin ilk penye üreten şirketi Penyelüks’ün kurucusu Gürel, bir hippinin üzerinde gördükten sonra Türkiye’nin ilk tişörtünü üretmişti.

TIRNAKLARIYLA kazıyarak zirveye çıkmanın somut örneklerinden olan, Türkiye’nin ilk penye şirketi Penyelüks’ün kurucusu Hasan Gürel vefat etti. Uşak, Karahallı’da dokuma tezgahlarında çalışarak ailesini geçindiren Hasan Gürel, Sultanhamam’da sırtında mal taşıdığını sık sık övünerek anlatırdı. Sultanhamam’da bir ekol olan Hasan Gürel, modern tekstil üretimine geçen ilk isimlerden biri olarak Türk tekstil sektöründe bugün faaliyet gösteren pek çok kişinin de öğretmeni oldu.
Haberin devamı için Tıklayınız...


Kaynak: Hürriyet.com.tr

Hiç yorum yok: